Gotcha!

Feltkamera er spennede. De gir oss mulighet til å fange på film noen av naturens hemmeligheter. For eksempel sjenerte dyr som skyr mennesker og som kun beveger seg på natta. Av og til ligger det igjen et lite spor etter dem: et fotavtrykk i gjørme eller noe skrap i en trestamme. Men bare de heldigeste får et glimt av disse dyrene.

Utstyrt med feltkamera håpet vi på å bli en av de heldige. Vi har flere ganger satt kameraet i skogen nært mystiske dyrestier og spent dratt til skogen på morgenen å se på resultatet. Men uten hell… Vi dro på en lang tur til en beverhytte og monterte kamera der. Uten hell…

Da bestemte vi å prøve på noe litt enklere. Ornitologisk forening hadde satt opp en fuglematestasjon ved Stokkavannet og det ble en perfekt plass å prøve fange noe på feltkamera.

Mens vi hadde dagstur med barnehagelærerestudenter der, besøkte vi foringsstasjonen, la på mye fuglesnadder (solsikkerfrø og peanøtter) på fuglebrettet og festet kameraet på et tre ved siden av. Straks etter at vi forlot plassen, begynte det å skje ting:

Her var det spettmeis, kjøttmeis, blåmeis og rødstrupe!

Etterhvert kom det en annen type gjest på matbordet:

Inspirert av denne suksessen skal vi nå fortsette med jakten etter mystiske dyr på natta! To be continued…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s